Házirend

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa végig az összes pontot! A házirendet azért írtuk, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését, a higiéniát és elkerüljük a félreértéseket, a baleseteket, a műszaki meghibásodásokat! A házirend nagy részét a vendégeink íratták! Foglalásával Ön elismeri, hogy elolvasta és elfogadja ezt a házirendet, és az abban foglaltakat betartja! 

1.Az apartman eszközeit mindenki saját felelősségére használja! 

2. Testi épségéért mindenki saját maga felel az apartman területén és környezetében! 

3. Ne vegyék ki a lefolyókból a szűrőket! 

4. Ne töröljék a cipőjüket és a sminkjüket a törölközőbe! 

5. Ne menjenek be az apartman előszobáján túl lábbelivel! A szőnyeg a komfortot növeli, vigyázzanak a tisztaságára! 

6. Ne tépjék ki a vendégkönyv lapjait, ha nincs kéznél papír! 

7. Ne dobjanak a WC-be toalettpapíron kívül mást! Az egyéb dolgok (higiéniai kendő, csomagoló anyagok, üres wc guriga, tisztasági eszközök, sebtapasz, gumi óvszer) elhelyezésére a pipere szemetest használják. A WC-be dobni tilos! 

8. Legénybúcsú, lánybúcsú és ehhez hasonló jellegű rendezvények szándékával érkező vendégeket nem áll módunkban fogadni. 

9. Ne vágjanak késsel az asztalon, terítőn semmit, használják a vágódeszkát!

10. A vendégek érkezésekor és távozásakor is lehetőség szerint személyesen jelen vagyunk! Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt valamely személyes dokumentumát (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya), és a helyszínen fizetendő összeget. Vendégeink az apartmant csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el! 

11. A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben, ha úgy döntenek, az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni. 

12. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, de nem tartalmazza az idegenforgalmi adót és a klíma díját. 

13. A szállást az érkezés napján 14.00 és 17.00 között lehet elfoglalni. A távozás napján délelőtt 10.00 óráig kell elhagyni a szálláshelyet, ettől eltérni egyéni megbeszélés alapján lehet, rugalmasak vagyunk.

14. A tulajdonos a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 18.00 óráig tartja fenn, értesítés hiányában ezután jogosult annak értékesítésére. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján. 

15. Az apartmant maximum 4 (négy) személy veheti igénybe. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Ettől eltérni egyéni megbeszélés alapján van lehetőség. 

16. Vendégeink érkezéskor épület/kapu, kerékpár tároló, apartman bejárat kulcsokat kapnak! Az apartman elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadó részére az előre megbeszéltek szerint. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni. 

17. Az apartmant a vendégek mindig tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra. Kérjük tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amit otthon sem tennének meg! Távozáskor az apartmanban kérjük ne hagyjanak mosatlan edényt és szemetet. 

18. A keletkezett hulladékot kérjük a szemetes vödörbe és a hátsó udvaron elhelyezett nagy kukába ürítsék! 

19. Kérjük, hogy figyeljenek a rendre, óvják az apartman berendezéseit, eszközeit, azokat ne vigyék ki (pl: törölköző)! Az apartmanban található törölközők nem strandtörölközők, azok csak a szálláshelyen használhatók! 

20. Az apartman teljes területén és a lépcsőházban tilos a dohányzás, csak az apartman előtti külső, nyitott folyosón (szabad téren) megengedett. (Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!) A csikkeket kérjük az erre a célra fenntartott hamutartóba szíveskedjenek eldobni! Ne dobálják el a tetőre, eresz csatornába! 

21. Ne lépjenek, vagy támaszkodjanak bele az ágynemű tartóba, mert leszakad! 

22. Az épületbe és apartmanba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt! Az apartman területén tilos nyílt lánggal égetni! (mécses stb. használata tilos!) 

23. Kérjük szellőztetéskor használják az ablakokon megtalálható szúnyoghálót! 

24. Az apartmanban található berendezési tárgyakat tilos átrendezni. 

25. Étkezni csak az étkezőben lehet! A szobában (kanapén) tilos az étkezés! 

26. A mikrohullámú sütőbe kérjük, hogy ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, mert az annak tönkremenését eredményezi! Használják a fröccsenés gátló fedelet! 

27. Kérjük, hogy autóval, parkolás céljából, csak a kijelölt, saját parkolóhelyre álljanak! 

28. Háziállatot tilos az apartman területére bevinni! 

29. A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni, csak a szállásadó engedélyével. 

30. Az apartman elhagyásakor, kérjük zárják el a vizet, kapcsolják ki az elektromos berendezéseket, villanyt (kivéve hűtőszekrény), csukják be az ablakot és zárják be az ajtót! 

31. Mások zavarását, mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni! 

32. Az apartmanban gáz-cirko fűtési mód található, a szabályzó a szoba villanykapcsoló mellett található. Kérjük egész napos távollét esetén takarékos, 20 fokos értéket beállítani. 

33. Az apartmanban biztosított minden helyiségben a korlátlan internethasználat. A szobában led TV van elhelyezve az Ön kényelme érdekében. A TV csatornák a HDMI csatornán vannak programozva. Ne állítsák el a TV beállításait! 

34. Amennyiben az apartmanban tartózkodás alatt, bármivel kapcsolatban probléma merül fel, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót! 

35. Kérjük, hogy jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk, kicserélhessük azt. 

36. A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. Minden kedves vendégünk anyagi felelősséggel tartozik az apartman berendezési, felszerelési tárgyai, tartozékai vonatkozásában! 

37. A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást azonnali hatállyal, ha a vendég nem tartja be a házirendet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat. 

38. A szállásadó nem vállal felelősséget esetleges anyagi károkért vagy balesetekért, melyek önhibáján kívül keletkeztek. Pl.: időjárás (jégeső, szél), tűz, áramszünet. 

39. Az apartmanban otthagyott értékekért, tárgyakért a szállásadó nem vállal felelősséget, tárolásra nincs lehetőség. Megtalálás esetén értesítjük a vendégeket. 

40. Minden tárgyi eszköz állagáért a mindenkori vendégeink felelősek, távozáskor a hiányzó, vagy sérült eszköznek/tárgynak a pótlásáról, megtérítéséről a vendégnek kell gondoskodnia. Bárminemű eszköz önkényes eltulajdonítása lopásnak minősül és rendőrségi feljelentést von maga után. Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!